Mijn visie

Ik heb gekozen voor pediatrie als specialiteit omdat het zo ‘n unieke en rijke waaier aan patiënten en ziektebeelden biedt.

Van de pasgeborene tot adolescenten van 16 jaar en soms ouder, met elk hun specifieke problemen en klachten per leeftijdscategorie, dat is wat mij interesseert.

Ik vind het boeiend om de ontwikkeling en levensloop van patiënten mee op te volgen, beginnende bij de geboorte, over naar de zuigeling, peuter, het jonge kind en zo zijn/haar stappen te volgen tot de puberteit, studiekeuze, werken, en dan heb ik misschien geluk om ook kennis te maken met eventuele brussen en zelfs het nageslacht.

Kinderen hebben die enorme levenslust in zich, met een lach, en soms een traan, maar steeds een enthousiasme en ongelooflijke energie. Om deze patiëntjes bij te staan en te verzorgen, dat is waar ik de voldoening van mijn werk elke dag uithaal.

Ik ben me meer en meer gaan interesseren en specialiseren in maag- en darmproblemen bij kinderen, waaronder buikpijn, reflux, kolieken, diarree, constipatie, allergieën, lactose-intolerantie, IBD (Inflammatoire darmziekten), … maar ook voedingsproblemen zoals voedingsaversie, failure to thrive, moeilijke eters.

Naast mijn werk als kinderarts, breng ik graag tijd door met familie en vrienden. Ik reis graag, lees graag een spannend boek, hou van lekker eten en genieten van het leven met mijn man en 2 kinderen. Ik volg in avondschool de Klassiek Arabische taal en probeer ze in die mate onder de knie te krijgen om het Arabisch in mijn dagelijkse praktijk te kunnen gebruiken.
Ik zet me in  om de medische zorg toegankelijk te maken voor iedereen en om te helpen, want dat geeft mij die voldoening elke dag.